Pijnklacht, prothese, controle en preventieve mondzorg

Behandeling

Louwiena Meijer

Tandheelkunde

Het verhelpen en voorkomen van pijn

Het is ontzettend vervelend als u pijn ervaart in uw mond. Pijn wordt vaak veroorzaakt door achterstallig onderhoud van het gebit. Dit kan ontstekingen en problemen met het tandvlees veroorzaken. Wij zorgen dat u zo snel mogelijk van uw pijnklachten afkomt zonder dat de behandeling zelf teveel pijn doet. Met plaatselijke verdovingen ervaart u als patiënt al een stuk minder pijn en ligt u al een stuk comfortabeler in de stoel.

Behandelingen uitgelegd

Komt u binnenkort langs voor één van deze behandelingen? Bekijk alvast deze informatieve animatievideo’s van het KNMT. Zo krijgt u een beter beeld van hoe een behandeling eruit ziet en waarom deze in eerste instantie nodig is om te doen. Mocht u meer vragen over behandelingen hebben kunt u deze uiteraard stellen aan uw tandarts.

Implantaten

Gaatjes vullen

Kronen

Wortelkanaalbehandeling

Periodieke controles

Gaat u regelmatig naar de tandarts en/of mondhygiënist? Dan bent u hartstikke goed bezig! Het is namelijk belangrijk om uw mondgezondheid op peil te houden zodat u de kans op aandoeningen en ziektes zo klein mogelijk houdt. Het wordt aangeraden één keer per half jaar langs te komen voor een controle. Wij houden de gezondheid van uw gehele mond in de gaten zodat u niet voor verassingen komt te staan.
Meijer en Meijer Groningen Korrewegwijk

Behandeltraject

In het geval dat u behandeld moet worden zal de tandarts u hier eerst goed over inlichten. Dit gesprek gaat vaak over:

1. de verwachte resultaten
2. mogelijke risico’s van de behandeling
3. het totaal aantal behandelingen
4. tijdsduur van de behandeling

Mondhygiënist

Preventieve mondzorg

Preventieve mondzorg is essentieel voor een gezonde lach. Het gezegde “voorkomen is beter dan genezen” komt u vast bekend voor. Het kan voorkomen dat u wordt door verwezen naar een van onze mondhygiënisten. Deze bekijken en beoordelen de conditie van uw tandvlees en stellen eventueel een behandelplan op. Daarnaast verwijdert de mondhygiëniste vaak tandsteen tot soms diep onder het tandvlees. Soms kan het nodig zijn dat u hiervoor eerst plaatselijk wordt verdoofd. Deze preventieve mondzorg zorgt voor een frisse adem, voorkomt tandverlies en verbetert bovenal de mondgezondheid.

Verwijzingen

In sommige gevallen zal uw tandarts u verwijzen naar een externe specialist zoals bijvoorbeeld de orthodontist of kaakchirurg. Er zijn verschillende specialisaties binnen de tandheelkunde die van toepassing zijn:

Alles over mondgezondheid

Hoe zit het met medicatie en tandheelkunde? Welk voedsel moet u vermijden? Wij kunnen ons voorstellen dat u informatie over mondgezondheid zoekt die u hier niet gevonden hebt. Het KNMT heeft speciaal hiervoor de website www.allesoverhetgebit.nl in het leven geroepen. Mocht u dit toch liever persoonlijk bespreken met uw tandarts of mondhygiënist, dan is dat uiteraard geen enkel probleem.