Kindertandheelkunde

Mondzorg voor kinderen

Een goede start voor een gezonde lach

Wij besteden in de praktijk veel aandacht aan tandheelkundige zorg bij kinderen. De behandelingen zijn met name gericht op preventie. Uw kind kan een afspraak krijgen bij één van onze mondhygiënisten. Er wordt dan gekeken naar het poetsgedrag van uw kind, er worden voedingsadviezen gegeven en preventieve behandelingen uitgevoerd, zoals het aanbrengen van fluoride laklaagjes op bestaande gaatjes. Daarnaast brengen we geregeld zogenaamd ‘sealants’ aan om groeven en putten in het gebit van uw kind te bedekken.

Volledig gedekt vanuit de basisverzekering

Wist u dat kinderen tot 18 jaar volledig gedekt zijn vanuit de basisverzekering? Deze kosten worden volledig vergoed. Daarnaast geldt het verplicht eigen risico óók niet voor deze leeftijdsgroep. Goed om te weten is wel dat de orthodontist niet vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Om kosten te kunnen declareren voor orthodontie dient u een aanvullende verzekering afsluiten bij uw zorgverzekeraar.
Kindertandheelkunde groningen

Behandelingen

Wilt u meer weten over de algemenere behandelingen zoals een extractie, prothese of een controle? Wij vertellen u graag meer.

Mondzorg voor ouderen

Bent u toe aan een kunstgebit? Op deze pagina leggen we alles uit over mondzorg voor mensen op oudere leeftijd.​

Bang voor de tandarts?

Kinderen zijn volledige gedekt vanuit de basisverzekering. Laat uw kinderen daarom zo vroeg mogelijk kennis maken met de tandarts.